Ukens forening: Bibliotekets venner

2022 er Frivillighetens år og Hamarøy Frivilligsentral vil i samarbeid med Nord-Salten Avis vise frem lag og foreninger i Hamarøy. Annen hver uke presenterer vi et lag eller en forening i Hamarøy kommune. Saken kommer på trykk i lokalavisa og her på nettsiden.

Ledere: Jan Evjen og Åse Haraldsen

Etablert: 2019

Sted: Storjord

Biblioteket på Storjord drives på frivillig basis av Bibliotekets venner. Biblioteket ligger i 2. etasje. på Storjord Montessoriskole og er åpent hver onsdag kl.: 17:00.18.30. De frivillige deler på å holde biblioteket åpent. I tillegg til utlån av bøker, er biblioteket også et møtested hvor alle er velkomne. Biblioteket er generøse på lånetiden, har trivelige bibliotekarer og har alltid kaffen klar.

Bibliotekets venner og Biblioteket på Storjord har god støtte fra lokalbefolkningen og får flotte bøker i gave.

Tidligere var Biblioteket på Storjord en del av Tysfjord kommune som betalte for at boksamlingen var registrert i bibliotekenes database. Den ordningen falt bort ved overgang til nye Hábmera soukan/Hamarøy kommune. Da var over 6000 bøker digitalisert av frivillige, tilsvarende ca 1/3 av bibliotekets samling som i tillegg inneholder mange, flotte tidsskrifter. Nå registreres utlån på gammelmåten; for hånd.

Før coronatiden arrangerte Bibliotekets venner en konsert med Thorbjørn Berg til glede for alle som kom. Minikonserten med Svanhild og Jonathan var også populær og de håper nå å arrangere flere konserter samt tilby andre spennende tiltak.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral