Standup-show på Språkkafeen og Hamsunsenteret

Mandag 4. november kommer Igor. D. til Hamarøy med "*På feil side av låven" og alle er velkommen!

Showet er på Hamsunsenteret kl. 19.00, men før det får Språkkaféen smakebiter fra kveldens show og en prat med Igor Dunderovic.  Alle er velkommen innom for en smakebit fra kveldens show og en prat med en kul fyr! På Hamarøy bibliotek 14.30 - 15.30. Enkel og gratis servering. 

FAKTA OM LÅVEN:

Låven ser rød ut, men det er bare på forsiden. På baksiden er låven sliten og grå. Når du kikker nærmere etter, ser du at låven er full av sprekker. Ungdommer har vært i låven og tagget et par av grafer. Mange par av grafer egentlig.

På låven sitter det nisser. Oljenissen, finansnissen, kulturnissen, risnissen, utenrisnissen, og satt på spissen er det litt for mange av dem. Hvert fjerde år arrangeres konkurranse der nissen som produserer mest svada får være stasnissen. Han får kjøre låvens lange arm så mye han vil. For tiden er det en blånisse som er stasnisse, og er egentlig en minisse, og det er to av dem. Nissene kikker på grafer og spiser mye grøt. Bortsett fra når de får besøk av sjurnalissene, da går de helst rundt grøten. Sjurnalissene stiller spørsmål. Hvorfor det, og hvorfor det?

Skal vi la låven stå?

Skal vi ta opp noen saker? Grønnsaker? Blåsaker? Rødsaker?

Igor Dunderovic a.k.a. Yngvar Dundervik er norsk/bosnisk visesanger og dramatiker spesialisert på norske tradisjoner og utlendigenes møte med de. Han synger om sine fettere: Ali Baba, Baba Lille Lam, Lam nam fra Vietnam, lille fetter Eddyerkov, og om den store norske låven som i 1274 ble bygget av fyr en som hette Magnus Lagabøte. Med sine sanger har han vært i P1, P2, P3, God Morgen Norge, God Ettermiddag Norge, Norske Talenter, Eides Språksjov og gjestet samtlige norske fylker før fylkessammenslåingen. Unntatt Svalbard. Det finnes ingen asylmottak på Svalbard.

Ellers, spellemannsnominert for beste barneplate (2014), kåret blant 100 mest innflytelsesrike mannlige forbilder med minoritetsbakgrunn i Norge (Utrop 2015), varmet opp scenen for Erna Solberg i Lom, for Jens Stoltenberg på Gol, og ikke minst for Ari Behn i en leilighet på Grønland (Grønland i Oslo). Gift med ei ekte trønderjente, og pappa til to barn født på St Olavs.  

Begge arrangementene er gratis.
2019 © Hamarøy frivilligsentral