Ukens framsnakker: Fred-Eddy Dahlberg

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

Fred-Eddy Dahlberg på Tranøy ble framsnakket av Kjell Fredriksen, og han sender stafettpinnen videre til kommunalleder Kirstin Mobakken:

"Tusen takk Kjell Fredriksen for hyggelig og positiv framsnakking av aktiviteter på Nordbygda. Jeg inkluderer og takker umiddelbart aktive medspillere og gode hjelpere. Ved helhetlige tilnærminger og lagspill løfter vi sammen for bolyst og samfunnsutvikling.

Jeg sender stafettpinnen videre til kommunalleder Kirstin Mobakken, samfunnsutvikling i Hamarøy kommune. 

Vil benytte anledningen til å «børste støv» av delprosjekt Fornying og Utvikling av Lokaldemokratiet, utviklet under Fellesnemnda i 2018 og delvis 2019. Samtidig ønsker jeg å peke på det store potensialet som enheten samfunnsutvikling i administrasjonen bygger opp om, og som i stor grad utgjør «limet» og kontaktflaten i forhold til leveranser, daglig dialog og tjenester til innbyggerne.

Blant de mange utredninger som delprosjektet leverte vil jeg fremheve «Stedsvurderingene» som identifiserte aktiviteter og lokale tiltak inkludert næringsaktiviteter rundt om i den nye kommunen. Hamarøy har et imponerende mangfold av frivillighet, kultur, lag- og foreninger og der deltagelse og bolyst står sterkt. Med målrettet kommunal tilrettelegging og koordinering er potensialet for videreutvikling og bolyst stort! I denne sammenhengen fremheves også forslaget fra delprosjektet om bruk av Samfunnskontakter for å forbedre og utvikle dialog og samhandling mellom administrasjonen og frivillighet, lag- og foreninger, lokalutvalg og næringsliv, både enkeltvis og samlet.

Til syvende og sist er rammer og prioriteringer et politisk anliggende, men har kommunalleder for samfunnsutvikling gjort seg opp noen tanker hvordan anbefalinger og tiltak fra delprosjektet kan implementeres og når?

Lykke til videre med Framsnakkingsstafetten"

2024 © Hamarøy Frivilligsentral