Ukens framsnakker: Kirstin Lillevåg Mobakken

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

Kommunalleder Kirstin Lillevåg Mobakken ble framsnakket av Fred-Eddy Dahlberg på Tranøy, og hun sender stafettpinnen videre til The Quartz Corporation på Drag:

 "Mitt navn er Kirstin Lillevåg Mobakken og i dag er turen kommet til meg for å sende framsnakkingsstafetten videre. 

Jeg vil først berømme tiltaket. Det er viktig at det settes fokus på framsnakking og at det blir framsnakka. Så vil jeg også takke Fred-Eddy Dahlberg som sendte stafettpinnen til meg! Dette er utfordrende, det er så mange mennesker, frivillige organisasjoner og bedrifter i Hamarøy som bør framsnakkes. Men jeg har valgt meg en bedrift som har fascinert og imponert meg i mange år. Det er TQC som har sin virksomhet på Drag.

Fabrikken som lager verdens reneste kvartssand som benyttes i verdens satsning innen høyteknologi har i dag nærmere 100 ansatte. Både fabrikken og ansatte kjøper mye av sine tjenester lokalt, dette medfører mange positive ringvirkninger for det øvrige næringslivet i kommunen.

Fabrikken rekrutterer ansatte i flere fagområder. De ansatte er alt fra ufaglærte til Doktor Ingeniører. De ansattes kompetanse gjør fabrikken unik fordi det finnes ingen i verden som gjør prosessen på samme måte som TQC på Drag. Den er så spesiell at de verner om sine bedriftshemmeligheter. 

De satser på lærlinger i flere fag. Jeg er blitt fortalt at målsettingen deres er å ha 10 lærlinger ved fabrikken til en hver tid. Jeg vil oppfordre deres lokale leverandører og øvrige næringsliv i kommunen til også å ta imot lærlinger! 

TQC er dessuten en fabrikk med sterkt fokus på miljø og produktet deres er viktig i det grønne skiftet, og benyttes til produksjon av solceller, elektronikk, fiberoptikk, lyskilder, linser og så videre. Den høye kvaliteten og renhetsgraden gjør dem til en av de viktigste aktørene i bransjen

Med sin aktivitet bidrar de til nyetableringer i kommunen, samt utvikling av lokale aktører, leverandører og næringsliv. Hjørnesteinsbedriften er en viktig bidragsyter for å utvikle Hamarøy kommune i sin helhet. Jeg vet at TQC sponser lag og foreninger og ønsker å bidra på flere områder for å øke aktivitet og bolyst. 

Vi er stolte av å ha en slik fabrikk i kommunen! Jeg vil takke for meg og sender stafettpinnen videre til Cato Lund ved TQC."

2024 © Hamarøy Frivilligsentral