Ukens framsnakker: Spar Drag

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

Spar Drag ble framsnakket av Andreas Sørgård Olsen og Lill-Katrin Storvik på butikken sender stafettpinnen videre til Stall Eivik: 

"Først og fremst vil vi på SPAR-DRAG takke så mye for at vi og vår flotte butikk som vi er så stolte av ble framsnakket av Andreas. Det var en ære! Nå skal vi videresende stafettpinnen, og det var jammen ikke lett og velge en bedrift eller enkeltperson som utmerker seg i kommunen. Det er jo så mange vi ville trekke frem. 

Valget vårt endte på Andrine, Svein og Iver Eivik som driver Stall Eivik dyrehotell i Skilvassbakkan. Dyrehotellet tar imot hunder, katter og andre dyr. Der får hver enkelt gjest sin spesielle velkomst, og blir aktivisert ut fra sine spesielle behov. Det er turer, stell, kloklipp, sosialisering og masse, masse kos. Det er ingen 09-16-jobb, det skjønner vi. I tillegg til dyrehotellet har de stall med flere hester, de tilbyr ridetrening for barn og unge hvor de også lærer dyrestell og gårdsdrift. De tilbyr også guidet tur med hest for den som ønsker det. 

Familien er også veldig opptatt av å bevare det samiske språket, og arrangerer språkopplæring i lulesamisk i en praktisk setting. Gjerne rundt et bål, under aktiviteter eller en koselig stund i grillhytta. Familien Eivik gjør en fantastisk jobb for barn og unge, om de er fra kommunen eller er tilreisende. Vi følger de på Snap og Facebook, og der er det bare godord fra fornøyde kunder som har brukt en av gårdens mange tilbud. 

Vi på SPAR-DRAG ønsker familien masse lykke til i fremtiden med og leve ut drømmen og få jobbe med dyr og mennesker på heltid!"

2024 © Hamarøy Frivilligsentral