Ukens framsnakkere: Hábmera Æládussiebrre – Hamarøy Næringsforening

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

Hábmera Æládussiebrre – Hamarøy Næringsforening ble framsnakket av Nordlaks på Innhavet og sender stafettpinnen videre til Kuldeep Singh og Oppeid Shoppingsenter:

"Vi takker Nordlaks for både framsnakking og for at vi nå overtar stafettpinnen og sender den gjerne videre til en av de store gründerne i Hamarøy, nemlig Kuldeep Singh.

På Oppeid har bondesønnen fra India bygd opp sitt livsverk sten på sten etter at han startet sitt virke i Hamarøy først som sommervikar på butikken på Oppeid, senere som kioskeier og så endte han opp som medeier i butikken fra 1989. I 1991 overtok han hele butikken, men beholdt navnet J. M. Andersen. Dette navnet beholdt han i 20 år til han skiftet til Oppeid Handel AS. Samtidig er de andre forretningsaktivitetene, eiendom og investeringer skilt ut i et eget selskap, Singh Invest AS.

Livsverket hans brant ned i 2016 da de skulle feire 25 års jubileum med åpning av ny butikk. Singh måtte da brette opp ermene og bygge alt opp på nytt. Det ble nytt kjøpesenter med 9 leiligheter i samme anlegget som nå er ferdig og i full drift. Singh har vist seg som en dyktig gründer og er kommet langt som kjøpmann på Oppeid.

Kuldeep Singh har akkurat nådd pensjonsalder, men ser ikke ut til å ha tenkt å pensjonere seg. Han er fortsatt like opptatt av å utvikle bedriften og samfunnet rundt seg, det være seg å bidra med å sponse og ellers støtte opp om store og små prosjekter. Hans siste store bidrag til fellesskapet var en større sponsing av utvidelsen av klatrehallen i tilknytning til Hamarøyhallen.

Vi i næringsforeningen er stolt av å ha Kuldeep Singh som medlem og ønsker han lykke til med julehandelen og driften av sitt livsverk.

Nordis Seel Tennes og Ivan Olsen, på vegne av Hábmera Æládussiebrre - Hamarøy Næringsforening"

2024 © Hamarøy Frivilligsentral