Retningslinjer for frivillige

Alle frivillige må forholde seg til nasjonale og lokale retningslinjer som gjelder for å bidra til å redusere smittespredning i lokalsamfunnet.

I tillegg til Hamarøy Røde Kors og Sanitetsforeningens omsorgsberedskapsgruppe, er det mange som har meldt seg som frivillige over hele kommunen. 

Det er innført strenge restriksjoner og smitteverntiltak for å hindre spredning av koronaviruset, skal disse nå frem må alle ta ansvar og forholde seg til de retningslinjene som gjelder. Gjennom å benytte seg av gode hjelpere og ikke bryte reglene for karantene og isolasjon, vil man bidra til å senke risikoen for smittespredning i lokalsamfunnet, og de som er frivillige må gjøre det de skal på en måte som gjør at smittebarrierer ikke brytes. 

Alle frivillige skal ha signert taushetserklæring, enten gjennom Hamarøy Røde Kors, Sanitetforeningen eller Hamarøy Frivilligsentral. 

Det kreves ikke medlemskap i noen frivillig organisasjon for å bidra, men aktiviteten organiseres gjennom Hamarøy Røde Kors, Sanitetforeningens omsorgsberedskapsgruppe og Hamarøy Frivilligsentral.

De frivillige skal ikke:

  • Selv være innenfor risikogruppen - alle har et selvstendig ansvar for å vurdere hvorvidt de bør bidra som frivillig
  • Sitte i karantene eller isolasjon (gjelder ikke for telefonvenner) 
  • Ha symptomer på sykdom (gjelder ikke for telefonvenner)
  • Foreta helsefaglige vurderinger
  • Ha fysisk kontakt med de som mottar tjenesten som blir utført (ved handling skal varene settes på trappa)
  • Håndtere avfall

Disse retningslinjene er i tråd med nasjonale føringer for bistand fra frivillig sektor i forbindelse med koronaarbeidet. 

TUSEN TAKK til alle frivillige som bidrar, nå er det ekstra viktig at alle tar godt vare på seg selv og hverandre!

Oppdatert informasjon og nyheter finner man blant annet på Hamarøy kommunes nettsider og Folkehelseinstituttet.  




2024 © Hamarøy Frivilligsentral