Frivillige og behov i forbindelse med smitteutbrudd

Det mange som stiller opp for hverandre nå, både familie, venner og naboer er gode å ha, men det kan være noen som ikke har dette nettverket. Innbyggere som er i risikogruppen, sitter i karantene eller isolasjon og trenger hjelp, oppfordres til å ta kontakt, og nye frivillige får gjerne melde seg.

Kommunen samarbeider med Sanitetsforeningens omsorgsgruppe og Hamarøy Røde Kors om beredskap, i tillegg kan det bli behov for at flere blant lokalbefolkningen som selv er utenfor risikogruppen stiller opp og bidrar innenfor de restriksjonene og retningslinjene som gjelder. 

Mange meldte seg som frivillige i mars, men flere er velkommen til å registrere seg for eventuelle oppdrag. Instrukser i forhold til smittevern og oppgaver vil bli gitt.   

Spar Hamarøy på Oppeid er stengt på grunn av smittesituasjon, men flere dagligvarebutikker i kommunen er behjelpelige med utkjøring av varer og tilrettelegging for handling, men det kan hende at stor etterspørsel vil redusere kapasiteten. Det kan også være at det oppstår andre behov for praktisk hjelp.  

De som melder seg som frivillig vil bli kontaktet ved behov. Ved registrering leser man og signerer samtidig taushetserklæring, som alle skal ha gjennom Hamarøy Røde Kors, Sanitetsforeningen eller Hamarøy Frivilligsentral. Dette gjøres på skjemaet som ligger lengst opp på forsiden.  

Her kan man også melde inn behov, eller på telefon 95720012.

Skriv gjerne en kommentar om hva du ønsker å gjøre som frivillig. 

Oppdatert informasjon og nyheter finner man på Hamarøy kommunes nettsider.

Videreformidle gjerne dette til de dere kjenner som ikke er på internett!

2024 © Hamarøy Frivilligsentral