Fullt hus på Ukrainsk kulturtreff

Lørdag 17. desember ble det arrangert Ukrainsk kulturtreff på Møteplassen på Hamarøy internasjonale senter.

Det siste året er det kommet flere flykninger fra krigsherjede Ukraina til Hamarøy. Da Møteplassen startet opp var våre ukrainske innbyggere tidlig ute med å planlegge et helt spesielt arrangement. De ønsket å invitere lokalbefolkningen til et kulturtreff hvor de serverte mat og fortalte om historie og kultur fra hjemlandet. 

Mange fant veien til Møteplassen og Ukrainsk kulturtreff lørdag, og fikk servert mat, musikalske innslag og fortalte om sin kultur og historie. 

"Vi vil uttrykke en stor takk til alle nordmenn for at dere ønsker oss velkommen inn i deres gjestfrie kommune og støtter oss i denne vanskelige tiden. Det setter vi stor pris på!", ble det sagt fra scenen denne kvelden. 

"At vi er blitt beriket med flinke velorganiserte rause innbyggere i kommunen, fikk vi erfare da ukrainerne arrangerte og inviterte til kulturtreff og gjestebud på Hamarøy internasjonale senter. Bakteppet er der - krigens grusomheter - men folk trenger folk - og trivselsfaktorene er høy når mat, sang, musikk og historie deles, og de tunge tanker letner i felles forståelse og historisk innsikt.", skriver frivillig på Møteplassen May Valle på sin Facebookside. 

Vi takker alle frivillige som har vært med på å få dette til og til alle som kom. 

Møteplassen på Hamarøy internasjonale er en åpen arena for alle. Møteplassen drives på dugnad og det serveres gratis kake og kaffe. Åpningstider er hver torsdag 17-19. Siste åpningsdag i 2022 er torsdag 29. desember. 

Vi trenger frivillige for å kunne drifte Møteplassen. Ønsker du å bidra? Ta kontakt med Nordis Tennes, tlf.: 92221231. Det er også stort behov for donasjoner som kaffe, kjeks og andre tørrvarer som varer en stund. 

Foto: Geir Winther

2024 © Hamarøy Frivilligsentral