-
Hvem fortjener Frivillighetsprisen 2024?
Nå kan du nominere kandidater til årets Frivillighetspris. Frist er 13. november.
Meld deg som frivillig!
Hamarøy kommune skal bosette 61 flyktninger i 2022. 51 av disse kommer fra krigsherjede Ukraina. Nå trenger vi frivillige som kan bidra til forskjellige oppgaver for å gi våre nye innbyggere et godt møte med lokalsamfunnet.I møte med en ny hverdag i Hamarøy har mange flyktninger behov for informasjon og kunnskap om lokalsamfunn, kultur og språk. Hamarøy Frivilligsentral samarbeider med Hamarøy Internasjonale Senter og Hamarøy Røde kors for å skape gode møteplasser og sørge for at flyktningene får en god velkomst.
Bruke skjema lenger ned i saken for å melde deg som frivillig.
Hva gjør en frivillig?
Det vil være behov for frivillige til mange forskjellige oppgaver. Vi ønsker å bruke HIS som et møtested og da er det behov for folk til å arrangere ulike aktiviteter som leksehjelp, sosiale samlinger, lekestunder og kafé. Det vil også være behov for kjøring til aktiviteter. Som frivillig vil du bli kontaktet når det er behov for frivillige og du velger selv om du kan bidra eller ikke.
Du kan velge om du ønsker å være frivillig og bidra med forskjellige oppgaver, eller om du ønsker å melde deg som flyktningguide.
Flyktningguide – en viktig veiviser
I samarbeid med Røde Kors ønsker vi å rekruttere flyktningeguider her i Hamarøy. Det vil bli gjennomført et kurs for alle som ønsker å bidra som flyktningguide i regi av Hamarøy Røde Kors. Vi trenger å vite hvor mange som ønsker kurs.
Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.
Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Flyktningguiden er en viktig veiviser inn i samfunnet. Men aller viktigst: Et medmenneske, en å stole på og støtte seg på i en krevende etableringsfase. For flyktningen er dette en unik mulighet til å få et nettverk i nærmiljøet sitt, lære om den norske kulturen og praktisere språket.
Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller måneden, og de fortsetter som regel å møtes i 9–12 måneder. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.
Kontakt:
Daglig leder Hamarøy Frivilligsentral, Nordis Seel Tennes:
Tlf.: 92221231
E-post: nordis.tennes@hamaroy.kommune
Leder Hamarøy internasjonale senter, Karl Bjørn Willumsen:
Tlf.: 95821032
E-post: kbw@hamaroy.kommune.no
Leder Hamarøy Røde kors, Dejan Zinajic:
E-post: dejan.zinajic@rodekors.org
Del på:
-
Tidenes resultat for TV-aksjonen i Hábmer - Hamarøy
Hábmer - Hamarøy endte totalt med kr 514 344,- under årets innsamling til TV-aksjonen! Dette er over dobbelt så mye som ble samlet inn i fjor.
-
TV-aksjonen 2024 - Barnekreftforeningen
I år fyller TV-aksjonen 50 år. i jubileumsåret går pengene til Barnekreftsforeningens etablering av fire familiehus.
-
Bli med i crewet som frivillig på Hamsundagene 2024, 4. – 10. august.
4. – 10. august blir det igjen litteratur og - kulturfestival i Hamarøy. Men ingen festival uten frivillige!
-
Fredskonsert i Hamarøy kirke
Forrige torsdag 30. mai arrangerte Hamarøy frivilligsentral, Hamarøy kirke, kulturskola og Hamsunsenteret og alle enkeltpersoner og frivillige en fredskonsert i Hamarøy kirke. Dette var en dugnadskonsert der alle og hver enkelt var like viktige. Det var ca. 180 til stede på konserten, og det ble samlet inn totalt kr 18 050,- til Leger uten Grenser.