Ukens forening: Hamarøy Idrettslag

Fotball, innebandy, barneidrett, sykkel, klatring og ski er Hamarøy Idrettslags hovedaktiviteter. Laget har også bidratt med utallige dugnadstimer for å få ferdig den nye klatrehallen på Oppeid.

Leder: Christer Andreassen

Undergrupper: Fotball, Innebandy, Sykkel, Klatring, Barneidrett og Skigruppa.

Etablert: 1. oktober 1937

Sted: Oppeid og omegn

Antall medlemmer: 270 betalende medlemmer.

Formål: Hamarøy IL har en ambisjon om å tilby spesielt barn og unge varierte trenings- og aktivitetstilbud innenfor idrett. Tilrettelegge for og bidra til at beboere, samt besøkende, har tilbud innenfor ulike idretter og aktiviteter, også friluftsliv.

Hamarøy Idrettslag ble stiftet 1. oktober 1937. Lagets opprinnelige navn var Viking. 16. november 1939 skiftet laget navn til Hamarøy Idrettslag.  

Hovedaktivitetene i laget først og fremst fotball, innebandy, sykling og klatring. I tillegg tilbys det barneidrett for aldersgruppen 0 - 6 år. Trimkassene på Veten, Bleiåsen, Olsbu og Tuvatoppen er også populære. HIL samarbeider med lag og foreninger om store arrangementer som Blankbygda shoppingsenter og 2. juledagsfesten. Stoklandscupen og Kraftcupen er årlige fotballcuper som arrangeres i Hamarøyhallen. I tillegg arrangeres det seriehelger for innebandy.

Laget drifter lysløyper (2 km og 3 km) ved Hamarøyhallen. Idrettsparken i Hersethskogen har gress- og kunstgressbane, og her ligger idrettslagets klubbhus. Her er det også et Skate/BMXanlegg og en isflate. På Sleppen ved Skutvik har klatregruppa et flott utendørs klatreanlegg. I tillegg har gruppa et anlegg på Nordland. Klatregruppa har også en innendørs klatrevegg i Hamarøyhallen. Hamarøyhallen er viktig for idrettslagets treninger, turneringer og arrangement. Idrettslaget har også to orienteringskart: Oppeid og Veten.

Siste prosjekt: Planlegging og oppføring av den nye klatrehallen i forlengelse av Hamarøyhallen. Her har idrettslaget bidratt med utallige dugnadstimer.

Planer for 2022: Åpning av klatrehallen som vil bli et løft for hele kommunen. Her finner man også et nytt spinningrom, kjøkken med kafédel og samlingsrom.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral