Ukens forening: IL Sørulf

2022 er Frivillighetens år og Hamarøy Frivilligsentral vil i samarbeid med Nord-Salten Avis vise frem lag og foreninger i Hamarøy. Annen hver uke presenterer vi et lag eller en forening i Hamarøy kommune. Saken kommer på trykk i lokalavisa og her på nettsiden.

Leder: Petter Vangen 

Etablert: 1957 

Sted: I og rundt Ulvsvåg i Hamarøy kommune 

IL Sørulf jobber frivillig for å opprettholde et fritidstilbud for lokalbefolkningen og legge til rette for aktiviteter i området som kan bidra til god folkehelse. Den viktigste aktiviteten laget har på årlig basis, er det tradisjonsrike Grytarennet som dessverre har vært avlyst de to siste årene på grunn av covid, men de håper å få gjennomført rennet første søndag i vinterferien i år. 

Et viktig og stort prosjekt som nylig er blitt ferdigstilt er den nye kunstgressbanen på skoleplassen ved Ulvsvåg skole. 

Gjennom hele vintersesongen, fra det første snøfallet og så lenge det er mulig, tråkker idrettslaget skiløyper på Ulvsvågskaret. Her finner man ca 10 kilometer løypetrasé hvor ca. 8 kilometer av disse er lysløype. I forbindelse med Grytarennet tråkes det også en 15 kilometers trasé (Minigryta) og selve hovedtraseen som er på 25 kilometer. Tre kilometer av traseen er asfaltert og tilrettelagt for rullestolbrukere, rulleski og sykkel i sommersesongen. Langs traseen finner man også en flott Gapahuk, brygge med bålplass og mulighet for fisking. 

Selv om laget drives av frivillige, er det ikke gratis å holde liv i skianlegget. For å kunne tilby ny-preppede løyper i VM-standard bruker tråkkemaskin og scooter rundt 2000 liter drivstoff i løpet av en sesong. Laget er avhengige av donasjoner for å få hjulene til å gå rundt. For idrettsanlegget er Grasrotandelen som kommer inn via Norsk Tipping en viktig inntektskilde.

Donasjoner til driften av skiløypene på Ulvsvågskaret kan sendes via Vipps med nr.: 99037.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral