Ukens framsnakkere: Nordlaks

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

Nordlaks på Innhavet ble framsnakket av TQC på Drag, og de sender stafettpinnen videre til Hamarøy Næringsforening:  

"Tusen takk til TQC for både framsnakking og for at vi nå overtar stafettpinnen. TQC kom nær å slå to fluer i en smekk i sin framsnakking da de også nevnte Hamarøy næringsforening. Det er en ball vi ikke kan la ligge.

Hamarøy næringsforening – Hábmera æládussiebrre ble etablert i 2019 og er et viktig og riktig tiltak som allerede har skapt resultater for lokalsamfunnet i Hamarøy.

Næringsforeningen er en ny kraft som skaper økt samarbeid på tvers av næringer og bedrifter i hele Nord-Salten. Det trengs. Næringslivet og verdiskapingen som skjer i distriktene er helt avgjørende også for offentlig tilrettelegging og prioritering av utviklingen i små distriktssamfunn. Gjennom arbeidet som næringsforeningen nå gjør, med daglig leder Ivan Olsen i spissen, skapes det knoppskyting, økt synlighet, bedre rekruttering og mer positivitet for og i Hamarøysamfunnet enn det vi i de enkelte bedriftene klarer på egenhånd.

Hamarøy næringsforening har lagt ned en stor innsats for at det lokale næringslivet blir hørt i debatten om videregående skolestruktur i Nordland de neste fire årene. Det kommer nye initiativ, også sammen med Steigen næringsforum, for å styrke rekrutteringen og synligheten til det lokale næringslivet. Det er kjærkomment for næringslivet som mer enn noen gang før er avhengig av å holde lokal ungdom med muligheter som gjør det attraktivt for dem å satse på Hamarøy også i fremtiden.

Noe av det viktigste næringsforeningen kan bidra med for utviklingen av næringslivet er å være en generator for knoppskyting fra eksisterende næringsvirksomhet, både lokalt og regionalt. Der er næringsforeningen og leder Ivan Olsen allerede en viktig støttespiller som skaper kontakt, viser vei, ser muligheter og bidrar til større fart.

Det siste året har medført mange begrensninger på møter og samlinger. Det har garantert vært særlig utfordrende for næringsforeningen som aller helst skal møte og kjenne både selskaper og mennesker for å få jobben gjort. Nå øyner vi muligheten for at 2021 blir et mer normalt år i så måte, og vil oppfordre alle bedriftene i Hamarøy som foreløpig ikke har dyppet tærne om å ta sats og bli med i næringsforeningen!

Lykke til videre i det viktige arbeidet!

Øivind Skjevling og Stig Amundsen, på vegne av Nordlaks."

2024 © Hamarøy Frivilligsentral