Vinner av Frivillighetsprisen 2023

Frivillighetsprisen 2023 tildeles Dugnadsgjengen på Skutvik, for deres utrettelige bidrag til bygda i en årrekke.

Frivillighetsprisen i Hábmer/Hamarøy har som formål å motivere, synliggjøre og verdsette frivilligheten i hele kommunen. Den skal fremheve frivillighetens verdi for mennesker og lokalsamfunn gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Prisen deles ut til personer, foreninger eller organisasjoner som har gjort en ekstra innsats for sine medmennesker og sitt lokalsamfunn.
Hamarøy frivilligsentral ønsker å takke Hamarøy Røde kors som bidrar med pengepremien som følger prisen, en gavesjekk på 2500 kr.

Innbyggerne i kommunen har blitt oppfordret til å nominere personer og foreninger. Juryen som består av styret i Hamarøy Frivilligsentral har enstemmig kommet frem til en verdig vinner også i år.

I år var det ekstra utfordrende å finne de som skulle får prisen, da alle innsendte kandidater var verdige frivillighetspris- vinnere. Men vi landet samlet på at det måtte bli en hel gjeng.

Denne gjengen som møtte opp fikk beskjed om å komme på dugnad og da nølte dem ikke! Det ble en hyggelig overraskelse for dem på siste kommunestyremøte i år. De som tok imot prisen er det fra venstre: Knut Braathen, Kjell Stenberg, Alf Helge Andreassen (bakerst), Arne Linchausen og Hugo Hamlot. Gratulerer med prisen!

Dugnadsgjengen ønsker å gi pengepremien fra Røde Kors til Hamarøy Frivilligsentral, for innkjøp til julegaver til barna under årets Julefeiring for alle. Frivilligsentralen takker dugnadsgjengen og setter veldig pris på det!

Frivillighetsprisen for 2023 går til dugnadsgjengen på Skutvik, for deres utrettelige bidrag til bygda si gjennom en årrekke med dugnadsarbeid.

Juryens begrunnelse:

Dugnadsgjengen på Skutvik kan nesten tilskrives alle som bor i bygda. Juryen vil trekke frem gjengen rundt Skutvik Kystfæstival, for en enorm jobb både planlegging, motivasjon og gjennomføring. Gjennom den enorme felles dugnaden som ble en kjempe publikumssuksess, kan vi virkelig si de har satt Skutvik på festival - og reisemålskartet! Men der er mer og de er flere; bygge kai på dugnad, lage fundament til biblioteks-telefonkiosk, fikse veilys, pynte til advent/jul, dugnadsmiddag for TV-aksjonen, bygging av Tankenes plass, gjøre om en fiskefabrikk til et kunstgalleri med fantastiske utstillinger, generell rydding og flikking, bygging og sjauing. Og for ikke å glemme de som står for mat og drikke til ivrige dugnadsarbeidere.
 
Dugnadsgjengen på Skutvik kan variere i antall og hvem som bemanner den, men det som imponerer og inspirerer er holdningen til, samhold og vilje til å gjøre noe sammen til alles felles beste. Dere er en inspirasjon og forbilder for oss alle.




2024 © Hamarøy Frivilligsentral