Ukens forening: Hamarøy jeger- og fiskerforening

2022 er Frivillighetens år og Hamarøy Frivilligsentral vil i samarbeid med Nord-Salten Avis vise frem lag og foreninger i Hamarøy. Annen hver uke presenterer vi et lag eller en forening i Hamarøy kommune. Saken kommer på trykk i lokalavisa og her på nettsiden.

Leder: Henry Brattli

Etablert: 22 juni 1973. 50 års jubileum neste år.

Sted: Hamarøy

Jobber frivillig fordi: Vi ønsker å videreføre tradisjoner og bidra med økt friluftslivinteresse for befolkningen i Hamarøy 

Antall medlemmer: Omtrent 200

Formål: Gjøre jakt, fiske, friluftsliv og hytter tilgjengelig for alle.

Aktiviteter: Vi har hytteutleie i Slunka, Goigi, 6. vatnet (Haraldbu se bilde øverst), Linna og Jorba, samt båtutleie i 6. og 7. vatnet og i Rekvatnet. Vi driver kultiveringsanlegg på Innhavet med innlandsørret, hundeutvalg med jakthunder og rypetaksering. Vi har en stor og unik leirduebane med både jaktfelt og sportingbane på Hoffmansfjell, riflebane i Skibvågen nå med løpende elg, skytesimulator. Vi har også et eget barne- og ungdomsutvalg. 

Vi arrangerer jegerprøvekurs, saueaversjon og aktiviteter for barn og unge. Det velges Ca. 30 frivillige verv i foreninga på hvert årsmøte.

Siste prosjekt: Familiedag på Ulvsvågskaret med blant annet hundekjøring, natursti og skyting med luftgevær. 

Planer for 2022:

Det blir arrangert jegerprøvekurs uke 11 og 12, vi skal startfôre nesten 10 000 yngel i klekkeriet nå i mars og fange inn ny stamfisk til høsten. Oppgradere 200m i Skibvågen. Arrangere skytestemner på leirduebanen til sommeren, diverse vedlikehold på hyttene og planer om å utbedre ny hjemmeside. HJFF er i utgangspunktet driftet på frivillighet og kan arrangere aktiviteter basert på medlemmenes ønsker.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral