Ukens forening: Skutvik Velforening

2022 er Frivillighetens år og Hamarøy Frivilligsentral vil i samarbeid med Nord-Salten Avis vise frem lag og foreninger i Hamarøy. Annen hver uke presenterer vi et lag eller en forening i Hamarøy kommune. Saken kommer på trykk i lokalavisa og her på nettsiden.

Navn: Skutvik Velforening

Etablert: I 1984 som Sørbygda Lokalutvalg 

Sted: Skutvik/Sørbygda

Leder: Bente Kristiansen

Jobber frivillig fordi: - Vi bor i ei lita bygd i utkanten av utkanten. Hvert lite eller stort arrangement betyr noe. Jeg tror at ved å delta i frivillig arbeid er vi med på å gi en grå hverdag litt farger. Og «lønna» er opplevelsen av tilhørighet og fellesskap, sier Kristiansen.

Medlemmer: Alle som bor på Skutvik/Sørbygda

Formål: Skutvik Velforeningen skal arbeide med å fremme saker som skaper trivsel, vekst og utvikling, på kort og lang sikt.

Velforeninga har ansvar for en del faste arrangementer som 17.mai-feiring, julegrantenning og juletrefest for barn. I tillegg er de med og tilrettelegger markedsdager, St.Hans-feiring og konserter, kulturdager. Skutvikdagen siste helga i juli, er et fast arrangement som Velforeninga har hovedansvaret for. Da er det markedsdag med ulike aktiviteter lørdag formiddag og utefest på kvelden. Båtforeninga, Idrettslaget og pensjonistforeninga er også med å dra lasset.

I tillegg har de arrangert «Byvandring» der de har lett etter positive sider ved bygda og etter ting som kan bli bedre. Velforeninga har også ansvaret for drift og vedlikehold av Ungdomshuset Fagerheim. Velforeninga sørger for at gresset på slettene Skutvik sentrum blir klippet, utebenker blir satt ut, blomsterkassene blir fylt av blomster og vannet i løpet av sommeren.

Siste prosjekt Velforeninga har gjennomført er Tankenes Plass. En gammel tanke om å bruke fundamentene av to gamle dieseltanker til en samlingsplass, ble hentet fram. Mange deltok og gjorde en fantastisk jobb for å få dette til. I spissen stod en gjeng med pensjonister som brukte store deler av sommeren til å gjøre ferdig Tankenes Plass. Nå er de alle stolte og glade for denne plassen som alle kan bruke til å sitte å tenke nye tanker, fine tanker, spennende tanker, triste tanker, gamle tanker, - eller bare nyte utsikten.

Et prosjekt foreningen er i startfasen av er Prosjekt Fugletårn. Det skal bygges et lite tårn i Nessmarka, der folk kan sitte og studere, fotografere eller bare nyte det rike fugleriket. Dugnadsgjengen har kommet godt i gang med arbeidet, og håper de kan komme i mål i løpet av året.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral