Ukens forening: Tranøy og omegn IL

2022 er Frivillighetens år og Hamarøy Frivilligsentral vil i samarbeid med Nord-Salten Avis vise frem lag og foreninger i Hamarøy. Annen hver uke presenterer vi et lag eller en forening i Hamarøy kommune. Saken kommer på trykk i lokalavisa og her på nettsiden.

Navn: Tranøy og Omegn IL

Leder: Marie Helland

Etablert: 1982

Sted: Nordbygda

Tranøy og Omegn IL omfatter alle bygdene på Nordbygda. Foreningen har Klubbhus på Helland. Her har de også lysløype og ridebane. Lysløypa er den eneste i kommunen som tillater hester, og området er mye brukt både av firbente og tobente. Klubben har i mange år arrangert turmarsjer, skidager, loppemarked og aktivitetsdager.

Klubbens styre og medlemmer er opptatt av å bidra til et levende lokalsamfunn med aktiviteter og en tilrettelagt lysløype.

Fra Klubbhuset er det ikke langt til Trollvannet og Bjørndalsklubben. Dette er populære turmål og turen til Bjørndalsklubben passer også barn. Her oppe får du flott utsikt over Brennvika, fjellene i Hamsund og Lofotveggen. I år er Trollvannet med på 10 på topp i Hamarøy med to poeng.

I år er det 40 år siden klubben ble etablert og det vil markeres med flere aktiviteter. Ellers er det vedlikehold av klubbhuset og ridebane, loppemarked og kafé for å få inn penger til laget. Et stort prosjekt som klubben håper å få gjennomført i år er frisbeegolf. Dette tilbudet finnes ikke i kommunen og vil bli et populært tilbud. Lysløypa krever mye vedlikehold og i år er en av arbeidsoppgavene å skifte lyspærer.

2024 © Hamarøy Frivilligsentral