Ukens framsnakkere: The Quartz Corporation

Hvorfor er Hábmer/Hamarøy det beste stedet å bo? Det ønsker lokale ildsjeler som står bak initiativet å sette ord på.

TQC på Drag ble framsnakket av kommunalleder Kirstin Mobakken, og de sender stafettpinnen videre til Nordlaks på Innhavet: 

"TQC er svært takknemlige for å ha mottatt stafettpinnen for framsnakking fra Kristin Lillevåg Mobakken. Vi ønsker å framsnakke en annen sentral bedrift i Hamarøy.

Nordlaks er sammen med TQC blant de største bedriftene og arbeidsgiverne i vår kommune. Havbruksnæringen har de siste årene både nytt godt av gode laksepriser, og samtidig vært tema for debatt både om beskatning og bærekraft. Nordlaks har satt en tydelig retning for utvikling av bedriften som et svar på disse utfordringene og stadig sterkere internasjonal konkurranse. Vi har sett blant verdens største og mest moderne settefiskanlegg vokse frem på Innhavet. Anlegget ble ferdig i 2020, også takket være betydelige innkjøp og innsats fra lokale leverandører. Nordlaks har i dag over 40 ansatte i Hamarøy, fordelt på settefiskanlegget på Innhavet og oppdrettsvirksomheten i Tysfjord. Nordlaks er også godkjent lærebedrift. De har lærlinger både på Innhavet, i Mørsvik og i Tysfjord, og tilbyr de av sine ansatte som ikke har fagbrev å ta dette mens de er i jobb.

Nordlaks er tydelig på at de vil bidra til å bygge opp lokale leverandører. De er drevet av utvikling, og gjør store investeringer i ny teknologi for å utvikle bedriften. Nordlaks har fokus på miljø og produserer strøm på egne vannkraftverk og mottar til neste år to nye batteri- og gasshybride brønnbåter. Nordlaks sponser flere lokale foreninger og initiativ, og har engasjert seg også for å bevare og utvikle de lokale tilbudene innen videregående utdanning.

Det er ikke mange bransjer eller lokalt eide selskaper igjen i Nord-Norge som har ressurser til, eller som kan vise til den utviklingstrangen som Nordlaks har. Selskapet jobber med planer om milliardinvestering i en ny havfarm og dermed bidra enda sterkere til utviklingen av Hamarøysamfunnet. Samtidig som vi i TQC ønsker å gjøre vårt så ser vi med spenning på hvordan andre lokale selskaper, som Nordlaks, utvikler seg. Hamarøy er avhengig av et sterkt og ikke minst mangeartet næringsliv. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Nordlaks og alle de andre bedriftene i kommunen gjennom blant annet Hamarøy næringsforening for å sette Hamarøy på kartet og bidra til den videre utviklingen av vår kommune."

2024 © Hamarøy Frivilligsentral