Vellykket Friluftskole

Det ble fem dager med sol, regn og 20 fornøyde unger. Årets Friluftskole ble arrangert i samarbeid med Nord-Salten Hestesportklubb, Hamarøy Klatreklubb og BUA Hamarøy.
20 barn fra fire forskjellige skoler i Hábmera suohkan/Hamarøy kommune deltok på Friluftskole i regi av Hamarøy Frivilligsentral forrige uke. 


Årets Friluftskole var fylt med lek, moro, turer, nye vennskap, utfordringer og selve høydepunktet: båltaco og overnatting i lavvo. 
Sol og regn, blide unger koste seg fem dager til ende.


Friluftskolen har i år vært på tur til Litjvasstuva på Innhavet, Jensvasskollen på Ulvsvågskaret og Bjørndalsklubben på Tranøy. 


På timeplanen stod allemannsretten, lage mat ute, slå leir, fiske, lage bål, sette opp lavvo, kart og kompass, klatring og hesteridning. 


Vi tømte nesten BUA Hamarøy for utstyr denne uken, så mye bra man kan låne helt gratis!


Vi ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere Nord-Salten Hestesportklubb og Hamarøy klatreklubb, dere sørget for at barna fikk gode og trygge opplevelser. Også takk IL Sørulf, Hamarøy for at dere legger til rette for naturopplevelser og bruk av gapahuk og utedo på Ulvsvågskaret. 


Lederne for årets Frilufskole var Trine Smedstuen Ediassen og Nordis Seel Tennes. Begge er strålende fornøyde og gleder seg allerede til neste år!
Til slutt må vi takke Salten friluftsråd som er årsaken til at Friluftskolen finnes, det er det mange som er glade for!
2024 © Hamarøy Frivilligsentral